Akupunktur

Vår akupunktör Kicki jobbar enligt TCM (Traditionel Chinese Medicine).


Med akupunktur ser man till helheten,dvs kroppen,sinnet och själen.

 

Hon behandlar på kroppens energibanor(meridianer) för att återskapa balans så att kroppen kan läka sig själv. Man behandlar inte bara symtomen/skadan utan också grundorsaken varför det uppkommit.

Akupunktur  

Enligt TCM (Traditionell Chinese Medicine) strävar vi efter att det ska finnas en balans mellan yin och yang så att vi ska må bra,vid en obalans el blockering i meridianerna (energibanor)som går i olika banor i kroppen behandlar vi med akupunktur för och återrätta balansen,det kan vara smärta av olika slag och och på olika ställen på kroppen,artros,huvudvärk,trött,eksem,astma,depression,
ångest,allergier mm. Eller varför inte bara ta en allmämt stärkande behandling för och hålla er friska och starka. Kan även här lägga in lite kopping,moxa ,långtidsnål i örat.
Nybesöket tar lite längre tid då jag gör en anamnes för och få en helhets bild.

Nybesök

Tid: 75 min        Pris: 600 kr

Återbesök

Tid: 60 min        Pris: 500 kr

Akupunktur Estetisk   

Skönhetsbehandling för föryngring och vitalisering har använts i Kina sedan dynastiernas tid. Här i väst har vi nu upptäckt detta fantastiska alternativ till att återskapa skönhet utan kirurgiska ingrepp eller injektioner.
Metoden är fri från bieffekter och man märker resultat redan efter 3 behandlingar.
Med estetisk Akupunktur behandlar man både kropp och själ,man använder även aku-punkter på kroppen. En känsla av lugn och vitalitet innfinner sig sammtitigt som immunförsvaret förbättras. Vi behandlar helheten,inte bara ansiktet. Skönhet kommer inifrån.


En behandling består av rengöring,nålar efter kundens önskan,lägger sedan på malet pärlpuder som kommer från äkta pärlor,använder det för dess peeling effekt,sedan är det ultramaskinens tur som har lågfrekventa ultraljuds vågor som används i skönhets behandlingar,ultraljud ökar cellförnyelsen samt tränar upp och lyfter muskulaturen i ansiktet,avslutas med en lugnande och skön Tui Na massage.

Tid: 60 min        Pris: 650 kr

Akupunktur Häst och Hund   

Även på djuren ser man till helheten,dvs kroppen,sinnet och själen.

Det är inte särskilt smärtsamt,och efter bara några minuter infinner sig en känsla av djup avslappning hos djuret pga att det frisätts kroppsegna ämnen/hormoner bla oxycitin ("lugn och ro" hormon) i kroppen. Detta märks väldigt tydligt på djur som får behandling. Akupunktur på Häst och Hund kan användas vid både fysiska och mentala problem, så som tex.

¤ skada/trauma                          ¤ lindra smärta

¤skendräktighet/brunst            ¤ artros

¤Mag och tarm problem          ¤ Stressade/rädda

¤ Öron/ögon besvär                  ¤ Svamp

¤Klåda                                          ¤ Epilepsi

¤ Hot Spot                                   ¤ Över/undervikt

¤ Öka cirkulationen                   ¤ Ta ner svullnad

¤ Förebyggande                         ¤ Stärka immunförsvar

¤ Muskelspänningar                 ¤ Eksem

¤ Allmänt stärkande                  ¤ Lösa blockeringar

Våra djur behöver i lika hög grad som vi harmoni och balans, samt motståndskraft mot sjukdomar,god vitalitet och hälsa.

Tid: 60 min        Pris: 500 kr

Akupunktur djur.jpg
Lymfmassage häst   

Lymfmassage är en mjuk behaglig massage där man använder sig av strykningar lätta tryck, pumpningar och grepp för och få igång cirkulationen.

 

Lymfsystemets uppgift är att transportera bort slaggprodukter tex mjölksyra och vätska  från kroppens vävnader och hålla ordning på kroppens försvars och immunsystam. Det kallas ofta för det bortglömmda systemet.

Lymfsystemet har ingen egen pump som blodet(hjärtat) Har, därför behöver lymfan viss stimulans av våra muskler för och cirkulera ordentligt i vår kropp, eftersom lymfan till största del rör sig med hjälp av användandet av muskler, finns det tendens till att lymfan gärna stagnerar. 

Lymfmasage hjälper bla vid:

¤ Minska svullnader, vätskeansamlingar och ödem (inkl."fångnacke" i ett tidigt stadium)

¤ Minska gallor i benen

¤ Stärka immunförsvaret

¤ Förbättra cirkulationen

¤ Få huden mer elastisk

¤ Öka förmågan att hålla värmen

¤ Få en rörligare kropp

Tid: 75 min        Pris: 650 kr

lymfmassage_häst.jpg