Medicinsk Yoga för seniorer

Den Medicinska yogan, MediYogan används nu vid mer än 230 vårdinrättningar i Sverige. Patienter med exempelvis hjärtinfarkt, kroniska ryggproblem och svårt utbrända personer har blivit hjälpta av metoden. Danderyds sjukhus var först med att erbjuda MediYoga vid rehabilitering av hjärtpatienter.

I den här gruppen gör vi enkla yogaövningar sittande på stol för att stärka ryggen, öka din rörlighet, motverka högt blodtryck och förbättra sömnen och immunförsvaret. Vi gör också välgörande andnings- och avslappningsövningar. Varje pass avslutas med en meditation som motverkar cellernas åldrande och förbättrar minnet.

senior_mediyoga.jpg

En amerikansk studie av nobelpristagaren i medicin 2009, Elisabeth Blackburn, visar att denna meditation ger resultat på bl a depression och påverkan på telomerernas (de yttersta ändarna på våra kromosomer) aktivitet. Detta är extremt intressant inom åldersforskningen och forskningen om Alzeimers!

I undersökningen fick deltagarna göra meditationen 12 min/dag i 8 veckor, en kontrollgrupp lyssnade på avslappningsmusik under samma tid. Telomeraktiviteten ökade med 43% hos den grupp som gjorde yoga men endast med 3,7 % i kontrollgruppen! Yoga stoppade fransningen av telomererna och ökade telomerernas längd = ökad livslängd!

Inga förkunskaper behövs, alla kan delta!

Välkommen till en föryngrande yoga!

Kurstart: onsdagar från den 16 jan kl 14-15.

Pris: Dropin 120 kr klippkort, 5 ggr/500kr   kr 10 ggr/950 kr

          Första gången du deltar kan du prova på för 50 kr!

Instruktör: May Ingridsdotter

Kundaliniyoga for rygg may.png